marți, 24 februarie 2009

Vizitati Rosia Montana!

Zoso a sesizat ieri faptul ca lupta pentru salvarea Rosiei Montane trebuie sa aiba si un efect concret pentru locuitorii din cea mai veche localitate atestata documentar din Romania. Ce a scris el gasiti aici si aici.

Cum si noi ne-am implicat un pic in aceasta campanie, iata ce scriam, inca in 2007:


Un week-end, în fiecare an, „Salvãm Roşia Montană”… Pentru mulţi prezenţa la festivalul din inima Apusenilor a devenit o modă, golită de orice conţinut.

Şi totuşi sunt şi oameni pentru care, de ani de zile, această luptă a devenit un mod de viaţă!

Ne alăturăm lor, în încercarea de a dovedi ca oamenii sunt, cu adevărat, mai importanţi decît aurul şi că Roşia Montană, cu un mic ajutor din partea noastră, se poate salva.

Drept umare, profitam de rediscutarea acestei probleme in "blogosfera" si va invitam sa vizitati siteul www.drumulaurului.ro si sa vizitati Rosia Montana. Singura alternativa durabila prin care locaitatea din Muntii Apuseni poate supravietui este turismul. Nu mergeti cu cortul, nu stati ca hippioti prin padure, mergeti si stati in casele oamenilor(pretul unei nopti de cazare este insignifiant), ascultati-le povestile, si ajutati si voi la salvarea Rosiei Montane.

Merita!

Niciun comentariu: